Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet het varkensnet in de week in een kom water.
- Snij het spek in juliënne, bestrooi ze met zout en peper, geef er wat tijmpoeder over en lardeer er de lever mee met behulp van een lardeernaald.
- Doe de lever in een kom, strooi er laurierpoeder over en kruidnagelpoeder, schenk er de port over en laat ze 2 uur marineren.
- Draai ze vaak om.
- Schil de ui en hak hem fijn.
- Maak de wortel schoon en snij hem in kleine brunoise.
- Droog het varkensnet en spreid het uit op tafel.
- Laat de lever uitlekken, leg ze op het varkensnet en pak ze in.
- Smelt de boter in een pan, geef er de wortel en ui bij en het bouquet garni.
- Laat de groenten lichtjes kleuren en geef er dan de lever bij.
- Laat deze aan alle kanten kleur krijgen en voeg er dan de bouillon en de port van de marinade bij.
- Zet de deksel op de pan en laat zachtjes 35 minuten smoren.
- Haal de lever uit de pan en snij ze in stukken.
- Houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
- Haal het bouquet garni uit de saus, druk deze door een zeef en reduceer ze tot de helft.
- Meng de eidooier en wat citroensap met de slagroom, doe er wat warme saus bij en geef de liaison, van het vuur af, bij de saus.
- Breng deze op smaak met peper en zout en schenk ze over de lever.