Foie de veau aux anchois

kalfslever met ansjovis
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 60 g boter
  • mosterd
  • marjolein
  • 4 ansjovis
  • 1 ui
  • 1 dl witte wijn
  • tomatenpuree
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Bestrijk de plakken lever met mosterd, strooi er wat marjoleinpoeder over, leg er midden op twee ansjovisfilets en rol de lever daaromheen dicht.
  • Bind ze met een touwtje vast.
  • Schil de ui en hak hem fijn.
  • Smelt de boter in een pan, doe er de ui bij en laat deze zachtjes sauteren.
  • Leg er dan de rolletjes lever bij en laat deze aan alle kanten bruin sauteren gedurende 15 minuten.
  • Leg ze dan op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Geef de wijn bij de braadboter en een lepel tomatenpuree, roer goed en schraap alle
  • aanbaksels goed los.
  • Breng de saus op smaak en schenk ze over het vlees, waarvan we ondertussen de touwtjes hebben weggehaald.
  • Strooi er wat gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vis / Vlees
Land van herkomst Frankrijk