Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil een ui en hak die fijn.
- Maak de wortel schoon en snij ze in kleine brunoise.
- Was wat peterselie en hak die fijn.
- Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin ui en wortel totdat ze kleur krijgen.
- Strooi er 30 g bloem over en laat deze wat aanbruinen.
- Voeg de bouillon toe en een lepel tomatenpuree.
- Geef er tijm en laurier bij en wat peterseliestelen.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Schil de overige uien en snij ze in dunne ringen.
- Haal deze door de bloem.
- Als de saus klaar is passeer ze dan, zet ze weer op het vuur en geef er de helft van de madera bij.
- Laat nog enkele minuten koken en houd ze warm.
- Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin zachtjes aan beide kanten de lever bruin.
- Strooi er halverwege zout en peper op.
- Leg de plakken op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
- Deglaseer de braadboter met de rest van de madera, schraap alle aanbaksels goed los en geef de braadboter bij de saus.
- Frituur in fritesvet van 180 ºC de uieringen bruin en leg ze om het vlees.