Franse zuurkoolschotel

AllerHande januari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g lamsboutlapjes à la minute
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak krieltjes ` 750 g AH
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 pak wijnzuurkool gekookte 520 g AH
  • 100 g magere spekreepjes

Instructies

  • Lamsboutlapjes in reepjes snijden.
  • In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen.
  • Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Spekreepjes ca. 2 minuten bakken.
  • Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten meewarmen.
  • Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper.
  • Zuurkool over vier borden verdelen.
  • Aardappelschotel eromheen scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk