Friese duimpjes

Porties: 60 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een ingevette bakplaat

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram gezeefde bloem
  • zout
  • 100 gram fijngehakt hazelnoten
  • 1 theelepel fijngewreven anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad

deeg.

  • Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het

deeg.

  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20
  • cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25
  • minuten lichtbruin.
  • Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op
  • een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Friesland