Friese duimpjes
Equipment
- een ingevette bakplaat
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 gram gezeefde bloem
- zout
- 100 gram fijngehakt hazelnoten
- 1 theelepel fijngewreven anijszaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
- Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad
deeg.
- Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het
deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20
- cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25
- minuten lichtbruin.
- Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op
- een rooster afkoelen.