Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Friese uiensoep (sipelsovoor vier personen.
- 3 a 4 eetlepel(s) fijne mosterd
- 2 eetlepel(s) maizena
- ⅛ liter crême fraiche
- 1 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel(s) berenburg
- gegrilde stukjes stokbrood
- 100 gram geraspte Friese nagelkaas
Instructies
- Verwarm de uiensoep.
- Haal een paar lepels soep uit de pan en roer in een kommetje de mosterd daarin los.
- Roer de maizena los met wat koud water.
- Voeg de maïzena en crème fraîche toe, breng al roerende aan de kook.
- Laat de soep licht binden.
- Roer voor het opdienen de berenburg en de bieslook door de soep.
- Verdeel de soep over vier soepkommen.
- Doe er de stukjes stookbrood in.
- Strooi er de nagelkaas over.
- Grill de soep even tot de kaas een korstje heeft