Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friese mosterdsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Friese uiensoep (sipelsovoor vier personen.
▢
3 a 4
eetlepel(s)
fijne mosterd
▢
2
eetlepel(s)
maizena
▢
⅛
liter
crême fraiche
▢
1
eetlepel(s)
fijngesneden bieslook
▢
1
eetlepel(s)
berenburg
▢
gegrilde stukjes stokbrood
▢
100
gram
geraspte Friese nagelkaas
Instructies
Verwarm de uiensoep.
Haal een paar lepels soep uit de pan en roer in een kommetje de mosterd daarin los.
Roer de maizena los met wat koud water.
Voeg de maïzena en crème fraîche toe, breng al roerende aan de kook.
Laat de soep licht binden.
Roer voor het opdienen de berenburg en de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over vier soepkommen.
Doe er de stukjes stookbrood in.
Strooi er de nagelkaas over.
Grill de soep even tot de kaas een korstje heeft
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland