Friese mosterdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Friese mosterdsoep

Friese mosterdsoep

Categorie Soep
Keuken Friesland, Nederland
porties 4
Auteur Lekker Frysk

Wat gaat er in

  • Friese uiensoep (sipelsovoor vier personen.
  • 3 a 4 eetlepels fijne mosterd
  • 2 eetlepels maizena
  • 1/8 liter crême fraiche
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel berenburg
  • gegrilde stukjes stokbrood
  • 100 gram geraspte Friese nagelkaas

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de uiensoep.
  • Haal een paar lepels soep uit de pan en roer in een kommetje de mosterd daarin los.
  • Roer de maizena los met wat koud water.
  • Voeg de maïzena en crème fraîche toe, breng al roerende aan de kook.
  • Laat de soep licht binden.
  • Roer voor het opdienen de berenburg en de bieslook door de soep.
  • Verdeel de soep over vier soepkommen.
  • Doe er de stukjes stookbrood in.
  • Strooi er de nagelkaas over.
  • Grill de soep even tot de kaas een korstje heeft