FRIESE MOSTERDSOEP

Friese mosterdsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Friese uiensoep (sipelsovoor vier personen.
  • 3 a 4 eetlepel(s) fijne mosterd
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • liter crême fraiche
  • 1 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel(s) berenburg
  • gegrilde stukjes stokbrood
  • 100 gram geraspte Friese nagelkaas

Instructies

  • Verwarm de uiensoep.
  • Haal een paar lepels soep uit de pan en roer in een kommetje de mosterd daarin los.
  • Roer de maizena los met wat koud water.
  • Voeg de maïzena en crème fraîche toe, breng al roerende aan de kook.
  • Laat de soep licht binden.
  • Roer voor het opdienen de berenburg en de bieslook door de soep.
  • Verdeel de soep over vier soepkommen.
  • Doe er de stukjes stookbrood in.
  • Strooi er de nagelkaas over.
  • Grill de soep even tot de kaas een korstje heeft
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland