Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd die in stukken.
- Maak de witlofstruikjes schoon, was ze, laat ze uitlekken en snijd ze in grove stukken.
- Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar.
- Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
- Smelt een klontje boter in een diepe koekenpan en voeg de grofgesneden witlof toe.
- Verkruimel het kruidenbouillontablet erboven.
- Laat het geheel op laag vuur in ca. 20 minuten gaar stoven.
- Voeg daarna de crème fraîche en wat peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
- Meng alles goed door elkaar. Voeg hierna de puree toe en vermeng weer alles.
- Doe de inhoud van de pan over in een vuurvaste ovenschaal.
- Bestrooi het geheel met de geraspte nagelkaas.
- Leg er hier en daar klontjes boter op en laat het gerecht in een warme oven of onder een voorverwarmde grill een lichtbruin korstje krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gerookte zalm, varkenslappen of zelfs een gehaktbal.
Ook kunt u gebakken hamreepjes aan het gerecht toevoegen.
Ook kunt u gebakken hamreepjes aan het gerecht toevoegen.