Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram boerenkool schoongemaakte
- 1¼ kilo aardappels
- 2 uien
- 200 gram mager rookspek
- 2 speklappen
- 4 rundersaucijsjes
- 1 eetlepel(s) azijn
Instructies
- Kook de boerenkool met 3 deciliter water 15 minuten in een ruime pan.
- Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op.
- Kook alles in 25 minuten gaar.
- Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gram bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar.
- Blus het bakvet af met de azijn en 2 deciliter water en laat het aan de kook komen.
- Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.