Fryske dûmpkes
Friese duimkoekjes
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 gr bloem
- zout
- 100 gr hazelnoten
- 1 tl anijszaad
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
Instructies
- Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van.
- Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg.
- Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
- Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop.
- Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar.
- Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.