Fukusa-Sushi

Fukusa Sushi

Recept categorie(ën) Ei, Groenten, Sushi, Vis
Land van herkomst Indonesië, Japan
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Koninklijke Marine
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Snij de gefileerde vis (zalm of makreel) in uiterst smalle reepjes en de uitgelekte bamboespruiten in uiterst kleine stukjes.
  • Bereid de gekruide rijst zoals in recept 751 en laat deze afkoelen.
  • Spoel de champignons af en leg ze in een kom.
  • Giet er zoveel kokend water over totdat ze net onder staan en laat ze 30 min. weken.
  • Zeef het weekvocht door een doek en houd dit weekvocht apart.
  • Verwijder de stelen en snij de hoeden in heel smalle reepjes.
  • Breng 1 dl weekvocht samen met de sojasaus en suiker aan de kook.
  • Voeg de reepjes champignon toe en laat ze 10 min. zachtjes koken.
  • Laat de reepjes daarna in het vocht afkoelen.
  • Laat evt. diepgevroren krab eerst geheel ontdooien.
  • Snij de krab in stukjes en verwijder alle ongerechtigheden.
  • Laat de reepjes champignon nadat ze zijn afgekoeld, uitlekken.
  • Vermeng de gekruide rijst met de reepjes champignon, krab, vis, bamboescheuten en doperwten.
  • Doe alles in een rechthoekige bak.
  • Leg op de inhoud een plankje dat precies in de bak past en plaats hierop een gewicht.
  • De rijst met de ingrediënten moet zo stijf mogelijk op elkaar geperst worden.
  • Roer de eieren los en voeg 3 eetlepels water en wat zout toe.
  • Bak hiervan in een licht met olie ingewreven rechthoekige omelet pan 8 zeer dunne omeletjes.
  • Laat ze koud worden en leg ze op bamboematjes of servetjes.
  • Verdeelde samengeperste rijst over de omeletjes.
  • Rol de omeletjes met behulp van de bamboematjes of servetjes tot zeer stijve rollen.
  • Snij elke rol in 4 tot 5 gelijke stukken en leg ze op een platte schaal.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept