Gaeng kieow wan gai

Kip in groene currysaus
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,25 dl dikke kokosmelk
  • 0,5 - 1 el groene currypasta maken of kopen
  • 200 gram kipfilet in blokjes van 2 cm. / veggie: tofu
  • 7 dl dunne kokosmelk
  • 3 thaise aubergines in elk 6 partjes wit/groene ei grote
  • vervanger, purper aubergine in stukjes, 2 minuten in zoutwater laten weken
  • 2 kaffir limoenbladeren in zeer fijne reepjes gesneden
  • ½ el palmsuiker gula djawa
  • 2 el nam-pla (thaise vissau/ veggie: lichte sojasaus
  • 1 grote rode chilipeper fijngehakt
  • 20 blaadjes zoete basilicum

Instructies

  • Draai het vuur op een laag pitje en doe de dikke kokosmelk in de wok.
  • Doe de groene currypasta erbij en roer alles goed.
  • Voeg de kipblokjes toe en draai het vuur op matig en kook tot de kip van kleur veranderd.
  • Dan voegen we de dunne kokosmelk, aubergine, kaffir limoenbladeren, palmsuiker en de nam-pla toe.
  • Roer alles 10 minuten lang. Als de curry kookt en begint te schuimen draai het vuur weer laag
  • en laat de curry nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Na die 10 minuten sudderen roeren we de basilicum en de rode chilipeper.
  • Draai het vuur dan meteen uit en serveer het gerecht heet met witte gestoomde rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:
We koken curry's steeds zonder deksel omdat we steeds moeten blijven roeren.
Dit geld ook voor alle andere gerechten waarin kokosmelk, kokoscream of kokosvet wordt gebruikt.
Deze kokosproducten gaan anders schiften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand