Draai het vuur op een laag pitje en doe de dikke kokosmelk in de wok.
Doe de groene currypasta erbij en roer alles goed.
Voeg de kipblokjes toe en draai het vuur op matig en kook tot de kip van kleur veranderd.
Dan voegen we de dunne kokosmelk, aubergine, kaffir limoenbladeren, palmsuiker en de nam-pla toe.
Roer alles 10 minuten lang. Als de curry kookt en begint te schuimen draai het vuur weer laag
en laat de curry nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Na die 10 minuten sudderen roeren we de basilicum en de rode chilipeper.
Draai het vuur dan meteen uit en serveer het gerecht heet met witte gestoomde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot:
We koken curry's steeds zonder deksel omdat we steeds moeten blijven roeren.
Dit geld ook voor alle andere gerechten waarin kokosmelk, kokoscream of kokosvet wordt gebruikt.
Deze kokosproducten gaan anders schiften.