Gai pad bai graphao
Roergebakken kip met basilicumblaadjes
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojabonenolie of arachideolie
- 4 teentjes knoflook ongepeld, geplet en fijngehakt
- 2 - 4 thaise chilipepers kleine / gekneust
- 200 kipfilet in 1/4 cm stukjes gehakt / veggie: Quorn. 10 minuten laten weken in heet water en dan laten uitlekken
- 1,5 eetlepel(s) nam-pla / veggie: lichte sojasaus
- 2 eetlepel(s) oestersaus / veggie: donkere sojasaus of paddenstoensaus
- 2 tl suiker kristal
- 10 kleine blaadjes holy basil thaise
- 30 groteblaadjes holy basil thaise
Instructies
- In een kleine kom de kip marineren met een mengsel van nam-pla, oestersaus, suiker en de kleine blaadjes thaise 'holy basil'.
- Verhit in een wok op een matig vuur de olie.
- Doe de knoflook en de pepertjes in de olie en als deze begint te geuren voegen we de gemarineerde kip toe.
- Roerbak alles tot dat de kip van kleur veranderd.
- Doe de grote blaadjes thaise 'holy basil' erbij en roerbak het geheel nog 2 minuten.
- Serveren.