Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gai pad bai graphao
Roergebakken kip met basilicumblaadjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojabonenolie
of arachideolie
▢
4
teentjes
knoflook
ongepeld, geplet en fijngehakt
▢
2 - 4
thaise chilipepers
kleine / gekneust
▢
200
kipfilet
in 1/4 cm stukjes gehakt / veggie: Quorn. 10 minuten laten weken in heet water en dan laten uitlekken
▢
1,5
eetlepel(s)
nam-pla
/ veggie: lichte sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
oestersaus
/ veggie: donkere sojasaus of paddenstoensaus
▢
2
tl
suiker
kristal
▢
10
kleine blaadjes
holy basil
thaise
▢
30
groteblaadjes
holy basil
thaise
Instructies
In een kleine kom de kip marineren met een mengsel van nam-pla, oestersaus, suiker en de kleine blaadjes thaise 'holy basil'.
Verhit in een wok op een matig vuur de olie.
Doe de knoflook en de pepertjes in de olie en als deze begint te geuren voegen we de gemarineerde kip toe.
Roerbak alles tot dat de kip van kleur veranderd.
Doe de grote blaadjes thaise 'holy basil' erbij en roerbak het geheel nog 2 minuten.
Serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Thailand