Gai pad king
Roergebakken kip met gember
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 1 ui in ringen
- 4 tenen knoflook ongepeld, geplet en gehakt
- 200 g kip borstfilet 2 cm grote blokjes / veggie: quorn
- 6 cm gember verse geschild en in lange reepjes gesneden
- ½ mok oesterzwammen of 6 gedroogde en in koud water 15 min gewelde chinese paddenstoelen steeltjes verwijderen en de hoedjes in reepjes snijden.
- 1 eetlepel(s) vissaus (nam pl/ veggie: sojasaus.
- 1 eetlepel(s) rijstazijn
- 1 tl suiker kristal
- ½ tl thai chocolates gedroogde rode chilipepers gemalen
- 4 lenteui in 4 cm lange stukjes
- 1 grote thai chocolates" rode chilipeper in 3 cm lange dunne reepjes.
- 10 blaadjes munt 5 voor in het gerecht en 5 voor te garneren
Instructies
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui op een matig vuur 1-2 minuten of tot ze zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit nog eens 30 sec.
- Voeg de blokjes kip en de gember toe en draai het vuur hoog (de hoge temperatuur brengt de smaak van de gember over naar de blokjes kip.
- Roerbak totdat de kip voor 3/4 gaar is, doe er dan de oesterzwammen en roerbak nogmaals 30 sec. verder.
- Doe de vissaus, sojasaus, rijstazijn, kristalsuiker, lente-ui, chili en de helft van de muntblaadjes erbij en ga nog 30 sec verder met roerbakken.
- Doe het gerecht op een serveerschaal en garneer met de rest van de muntblaadjes.