Gai pad king

Roergebakken kip met gember
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 1 ui in ringen
  • 4 tenen knoflook ongepeld, geplet en gehakt
  • 200 g kip borstfilet 2 cm grote blokjes / veggie: quorn
  • 6 cm gember verse geschild en in lange reepjes gesneden
  • ½ mok oesterzwammen of 6 gedroogde en in koud water 15 min gewelde chinese paddenstoelen steeltjes verwijderen en de hoedjes in reepjes snijden.
  • 1 eetlepel(s) vissaus (nam pl/ veggie: sojasaus.
  • 1 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1 tl suiker kristal
  • ½ tl thai chocolates gedroogde rode chilipepers gemalen
  • 4 lenteui in 4 cm lange stukjes
  • 1 grote thai chocolates" rode chilipeper in 3 cm lange dunne reepjes.
  • 10 blaadjes munt 5 voor in het gerecht en 5 voor te garneren

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui op een matig vuur 1-2 minuten of tot ze zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit nog eens 30 sec.
  • Voeg de blokjes kip en de gember toe en draai het vuur hoog (de hoge temperatuur brengt de smaak van de gember over naar de blokjes kip.
  • Roerbak totdat de kip voor 3/4 gaar is, doe er dan de oesterzwammen en roerbak nogmaals 30 sec. verder.
  • Doe de vissaus, sojasaus, rijstazijn, kristalsuiker, lente-ui, chili en de helft van de muntblaadjes erbij en ga nog 30 sec verder met roerbakken.
  • Doe het gerecht op een serveerschaal en garneer met de rest van de muntblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand