Gai pud met mar mooung
Roergebakken kip met cashewnoten
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 4 tenen knoflook met velletje, gekneusd en gehakt
- 250 g kippenvlees in dunne reepjes van 3 cm
- 1 eetlepel(s) oestersaus / veggie: paddenstoelensaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus dunne zoute
- 1 tl kristalsuiker
- 1 ui in ringen
- 4 lente-uien in stukjes van 4 cm lang
- 2 grote rode chilipepers grote zongedroogde in 3 cm lange dunne reepjes.
- 10-15 cashewnoten geroosterde ongezouten
Instructies
- Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 30 sec. verhitten.
- Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
- Doe de kip erbij en roerbak totdat het 3/4 gaar is.
- Doe de oestersaus, dunne zoute sojasaus, suiker, ui, lente-ui en de zongedroogde chilipepers.
- Roerbak tot alles gaar is.
- Draai het vuur uit en roer er de cashewnoten onder.
- Serveer het gerecht heet met gestoomde jasmijn rijst.