Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gai pud met mar mooung
Roergebakken kip met cashewnoten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
4
tenen
knoflook
met velletje, gekneusd en gehakt
▢
250
g
kippenvlees
in dunne reepjes van 3 cm
▢
1
eetlepel(s)
oestersaus
/ veggie: paddenstoelensaus
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
dunne zoute
▢
1
tl
kristalsuiker
▢
1
ui
in ringen
▢
4
lente-uien
in stukjes van 4 cm lang
▢
2
grote
rode chilipepers
grote zongedroogde in 3 cm lange dunne reepjes.
▢
10-15
cashewnoten
geroosterde ongezouten
Instructies
Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 30 sec. verhitten.
Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
Doe de kip erbij en roerbak totdat het 3/4 gaar is.
Doe de oestersaus, dunne zoute sojasaus, suiker, ui, lente-ui en de zongedroogde chilipepers.
Roerbak tot alles gaar is.
Draai het vuur uit en roer er de cashewnoten onder.
Serveer het gerecht heet met gestoomde jasmijn rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Thailand