Gai pud met mar mooung

Roergebakken kip met cashewnoten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 4 tenen knoflook met velletje, gekneusd en gehakt
  • 250 g kippenvlees in dunne reepjes van 3 cm
  • 1 eetlepel(s) oestersaus / veggie: paddenstoelensaus
  • 1 eetlepel(s) sojasaus dunne zoute
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 ui in ringen
  • 4 lente-uien in stukjes van 4 cm lang
  • 2 grote rode chilipepers grote zongedroogde in 3 cm lange dunne reepjes.
  • 10-15 cashewnoten geroosterde ongezouten

Instructies

  • Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 30 sec. verhitten.
  • Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
  • Doe de kip erbij en roerbak totdat het 3/4 gaar is.
  • Doe de oestersaus, dunne zoute sojasaus, suiker, ui, lente-ui en de zongedroogde chilipepers.
  • Roerbak tot alles gaar is.
  • Draai het vuur uit en roer er de cashewnoten onder.
  • Serveer het gerecht heet met gestoomde jasmijn rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Thailand