Gajar Halwa

Gajar Halwa

Gajar ka halwa, ook bekend als gajorer halua, Gajrela, Gajar Pak en Carrot halwa is een zoete dessertpudding op wortelbasis van het Indiase subcontinent.
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 gram cashewnoten rauwe
  • 300 gram wortels
  • 500 milliliter amandelmelk ongezoete
  • 6 zachte Medjoul dadels
  • Handje rozijnen
  • ½ theelepel kardemom

Ter decoratie:

  • rozijnen
  • amandelschaafsel
  • pistachenoten

Instructies

  • Week minimaal 4 uur van tevoren 65 gram van de cashews (bewaar de overige 20 gram voor stap 5) in water.
  • Schil en rasp de wortels en breng ze samen met de amandelmelk en de kardemom zachtjes aan de kook in een grote pan met dikke bodem.
  • Draai het vuur lager en laat het zo’n 30 minuten of totdat de meeste melk is verdampt koken.
  • Blijf tussentijds goed roeren.
  • Doe ondertussen de cashews, ontpitte dadels en 200 milliliter water in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde, romige pasta.
  • Meng deze pasta, de rozijnen en de overgebleven 20 gram hele cashews door de halwa en verwarm het geheel nog even een paar minuutjes op laag vuur.
  • Blijf goed roeren totdat er een romige textuur is ontstaan en draai dan het vuur uit.
  • Verdeel de halwa over 6 schaaltjes en garneer met pistachenoten, rozijntjes, amandelschaafsel en eventueel extra cashews of geraspte wortel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud ook erg lekker!
Je kunt het, goed afgedekt, maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst India