Garnalenschoteltje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ groene paprika in reepjes
  • 225 gram garnalen
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gerookte ham van 125 gr / rauwe ham kan ook
  • 1 mespuntje chilipeper
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • zout peper

Instructies

  • Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes en de ham in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie en roerbak de paprika op middelhoog vuur ± 1 minuut.
  • Voeg dan de champignons, de knoflook, de ham, de chilipeper, zout, peper en de rest van de olie toe en laat dit al roerend pruttelen tot de champignons zacht zijn.
  • Doe er de garnalen, de sherry en de bouillon bij, roer goed om en serveer direct.
  • Ook lekker als maaltijd voor 2 personen met een salade en stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje