Gebakken kabeljauw op z'n Grieks
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets á ± 150 gr
- 2 grote courgettes
- zout
- peper
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaat
- 100 gram Feta
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels bloem
Instructies
- Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes.
- Bestrooi de stukjes courgette met 1 eetlepel zout en laat ze 15 minuten staan.
- Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Hak de fetakaas fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gesnipperde ui met de stukjes courgette hierin al omscheppend op hoog vuur 5 minuten.
- Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
- Roer de fetakaas, 1 theelepel tijm, een snuifje peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op laag vuur in ± 12 minuten gaar worden.
- Spoel intussen de kabeljauwfilets onder de koude kraan af en dep ze droog.
- Meng de bloem met 1 theelepel tijm, een snuifje zout en een snuifje peper.
- Wentel de kabeljauw door de bloem.
- Verhit de rest van de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de vis hierin in ± 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten bruin en gaar.
- Schep het groentemengsel op een warme schaal en leg de vis erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met macaroni.