Gebakken kalkoenfilet met paddenstoelen
Ingrediënten
- 2½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 400 g kalkoenfilet in reepjes
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 100 g shii-take in plakjes
- 150 g oesterzwammen in reepjes
- 4 eetlepel(s) woksaus five spices (Conimex)
- 1 dl kippenbouillon van een tablet
- 3 bosuitjes in schuine ringetjes
- zout
Instructies
- Verhit de olie in een wok en bak de kalkoen al omscheppend bruin.
- Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak alles 5 minuten op een hoog vuur.
- Schep de woksaus, de bouillon en de bosuitjes erdoor en warm alles goed door.
- Breng zo nodig op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met eiermie en roergebakken Chinese kool.
100 g kalkoenfilet bevat slechts 150 kcal.
Wijnadvies:
Hardy's Varietal range, Chardonnay, wit, AustraliëInfo:
Kalkoen is mager vlees: het bevat veel eiwitten en weinig vetten,100 g kalkoenfilet bevat slechts 150 kcal.