Gebakken kippenvleugeltjes met paprika
Ingrediënten
- 24 kippenvleugeltjes van biologische kippen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 cm gemberwortel
- 2 tenen look
- 4 stengels bosui lente-ui of pijpajuin
- arachideolie
- Shaoxing rijstwijn
Voor de marinade:
- ½ theelepel zout
- lichte sojasaus
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels maïzena
- 1 losgeklopt eiwit
- 1 theelepel sesamolie
Voor de saus:
- 1 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
- Spoel de kippenvleugeltjes onder koud stromend water af en dep ze droog.
- Bedek ze met de marinade, dek ze af en zet ze in de koeling.
- Meng alle ingrediënten voor de saus, dek af en zet in de koeling.
- Versnijd de paprika's in reepjes van ½ cm dik en snijd ze zo lang mogelijk.
- Hak de look en de gember fijn.
- Snijd de bosui in stukjes van ± 2 cm, inclusief zoveel mogelijk van het groen.
- Giet de gemarineerde vleugeltjes door een zeef en laat ze uitlekken.
- Giet de marinade weg.
- Zet alle ingrediënten klaar en binnen handbereik.
- Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken.
- Giet een paar lepels arachideolie in de wok.
- Als de olie walmt, doet u de kippenvleugeltjes in de wok.
- Roerbak 2-3 minuten vol energie.
- Neem de wok van het vuur en schep de vleugeltjes over in een bord met keukenpapier.
- Giet de meeste olie uit de wok en verwarm opnieuw.
- Voeg de gember en de look toe en roerbak 30 seconden.
- Voeg de reepjes paprika toe en roerbak 1 minuut.
- Blus af met de rijstwijn.
- Schep om en voeg de bosui toe.
- Warm goed door en voeg opnieuw de kippenvleugeltjes toe.
- Meng alles goed, voeg de saus toe en warm opnieuw al roerbakkend door.
- Schakel het vuur uit.
- Het gaarproces stopt haast onmiddellijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schep alles op een voorverwarmde schotel of direct op voorverwarmde borden.