Gebakken kippenvleugeltjes met paprika

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 kippenvleugeltjes van biologische kippen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 tenen look
  • 4 stengels bosui lente-ui of pijpajuin
  • arachideolie
  • Shaoxing rijstwijn

Voor de marinade:

  • ½ theelepel zout
  • lichte sojasaus
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 losgeklopt eiwit
  • 1 theelepel sesamolie

Voor de saus:

  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Spoel de kippenvleugeltjes onder koud stromend water af en dep ze droog.
  • Bedek ze met de marinade, dek ze af en zet ze in de koeling.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus, dek af en zet in de koeling.
  • Versnijd de paprika's in reepjes van ½ cm dik en snijd ze zo lang mogelijk.
  • Hak de look en de gember fijn.
  • Snijd de bosui in stukjes van ± 2 cm, inclusief zoveel mogelijk van het groen.
  • Giet de gemarineerde vleugeltjes door een zeef en laat ze uitlekken.
  • Giet de marinade weg.
  • Zet alle ingrediënten klaar en binnen handbereik.
  • Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken.
  • Giet een paar lepels arachideolie in de wok.
  • Als de olie walmt, doet u de kippenvleugeltjes in de wok.
  • Roerbak 2-3 minuten vol energie.
  • Neem de wok van het vuur en schep de vleugeltjes over in een bord met keukenpapier.
  • Giet de meeste olie uit de wok en verwarm opnieuw.
  • Voeg de gember en de look toe en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika toe en roerbak 1 minuut.
  • Blus af met de rijstwijn.
  • Schep om en voeg de bosui toe.
  • Warm goed door en voeg opnieuw de kippenvleugeltjes toe.
  • Meng alles goed, voeg de saus toe en warm opnieuw al roerbakkend door.
  • Schakel het vuur uit.
  • Het gaarproces stopt haast onmiddellijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schep alles op een voorverwarmde schotel of direct op voorverwarmde borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België