Gebakken mosselen met krokante toast
Ingrediënten
Instructies
- Zet een pan op met ruim water en pel de tomaat, even het kroontje eruit snijden, een kruis in het vel, 10 tellen onder koud water spoelen.
- Snijd de tomaat in reepjes, zonder het zaad.
- Was de prei en snijd het witte deel in halve ringen.
- Pel de paprika, blaker de rode paprika boven het vuur van de wok brander zwart(bij gebrek aan wok brander gebruik een aansteker).
- Verwijder het vel onder stomend water en snijd de paprika in ragfijne reepjes.
- Haal de peper leeg door deze even te halveren en het zaad te verwijderen. Snijd hem daarna superfijn.
- Schil de sjalot en snijd er dunne ringen van.
- Maak de knoflook schoon.
- Laat de mosselen uitlekken en dep ze eventueel droog.
- Maai verse peper over de mosselen en rol ze in de bloem, klop de overtollige bloem van de mossel.
- Zweet in een eetlepel olijfolie de knoflook aan, en voeg kerrie toe.
- Bak de mosselen op hoog vuur snel goudbruin met de prei en voeg als laatste de peper toe(een pittige smaak die iedereen zelf kan bepalen).
- Leg op een groot bord een snee toast, bedek deze met de rucola sla en een paar blaadjes basilicum, de reepjes tomaat en paprika.
- Schep de mosselen op het brood en leg de ringen van sjalot erop.
- Nog een paar blaadjes basilicum op de mosselen en de andere snee toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wil je de pittige variant eens proeven?
Voeg dan reepjes rode peper toe en 2 extra teentjes knoflook tijdens het bakken.