Gebakken mosselen met krokante toast

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram mosselen voorgekookte
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • snufje kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 8 sneetjes bruin brood
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • ½ prei
  • 1 rode paprika
  • beetje rucola sla
  • basilicum verse naar smaak
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Zet een pan op met ruim water en pel de tomaat, even het kroontje eruit snijden, een kruis in het vel, 10 tellen onder koud water spoelen.
  • Snijd de tomaat in reepjes, zonder het zaad.
  • Was de prei en snijd het witte deel in halve ringen.
  • Pel de paprika, blaker de rode paprika boven het vuur van de wok brander zwart(bij gebrek aan wok brander gebruik een aansteker).
  • Verwijder het vel onder stomend water en snijd de paprika in ragfijne reepjes.
  • Haal de peper leeg door deze even te halveren en het zaad te verwijderen. Snijd hem daarna superfijn.
  • Schil de sjalot en snijd er dunne ringen van.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Laat de mosselen uitlekken en dep ze eventueel droog.
  • Maai verse peper over de mosselen en rol ze in de bloem, klop de overtollige bloem van de mossel.
  • Zweet in een eetlepel olijfolie de knoflook aan, en voeg kerrie toe.
  • Bak de mosselen op hoog vuur snel goudbruin met de prei en voeg als laatste de peper toe(een pittige smaak die iedereen zelf kan bepalen).
  • Leg op een groot bord een snee toast, bedek deze met de rucola sla en een paar blaadjes basilicum, de reepjes tomaat en paprika.
  • Schep de mosselen op het brood en leg de ringen van sjalot erop.
  • Nog een paar blaadjes basilicum op de mosselen en de andere snee toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wil je de pittige variant eens proeven?
Voeg dan reepjes rode peper toe en 2 extra teentjes knoflook tijdens het bakken. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten