Gebakken vis uit Georgië

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • olie
  • 2 filets vis van stevige á 200 g: zeebrasemrode snapper, barbeel, karper of forel
  • peper
  • zout
  • bloem
  • 2 eetlepels rode ui gesnipperde
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl granaatappelsap van een vuurrode of 1 dl ingedikt sap uit fles met 1 dl water (Turkse winkel)
  • 1 rood pepertje gesnipperd zonder pit
  • 2 eetlepels basilicum fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander fijngesneden

Instructies

  • Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
  • Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
  • Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
  • Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
  • Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
  • inkoken en breng op smaak met zout.
  • Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Georgië