Gebakken vis uit Georgië

Recept categorie(ën) Vis
Land van herkomst Georgië
Aantal porties: 2 personen

Van wie is dit recept: Janny de Moor
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
  • Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
  • Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
  • Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
  • Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
  • inkoken en breng op smaak met zout.
  • Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Tips

Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept