Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram woudbonen
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- gedroogde chilipeper naar smaak
- 100 gram feta verkruimeld
- 4 takjes peterselie fijngehakt
- olijfolie of zonnebloemolie
Instructies
- Zet de woudbonen een nacht in de week in een liter water.
- Kook de bonen gaar.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie
- Bak de ui en de knoflook gedurende 3 minuten zachtjes in de olie.
- Doe de woudbonen erdoor
- Pureer het geheel met pureestamper of staafmixer.
- Voeg zoveel water toe als nodig is om er een smeuige puree van te maken.
- Verwarm deze puree al omscheppend.
- Pittig op smaak brengen met zout en chilipeper.
- Bonenpuree op warme serveerschaal scheppen
- Verkruimel de feta.
- Hak de peterselie fijn.
- Strooi de feta en perterselie over de bonenpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
De puree laat zich heerlijk combineren met tortillachips..