Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken woudbonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
woudbonen
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
▢
gedroogde chilipeper naar smaak
▢
100
gram
feta
verkruimeld
▢
4
takjes peterselie
fijngehakt
▢
olijfolie
of zonnebloemolie
Instructies
Zet de woudbonen een nacht in de week in een liter water.
Kook de bonen gaar.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie
Bak de ui en de knoflook gedurende 3 minuten zachtjes in de olie.
Doe de woudbonen erdoor
Pureer het geheel met pureestamper of staafmixer.
Voeg zoveel water toe als nodig is om er een smeuige puree van te maken.
Verwarm deze puree al omscheppend.
Pittig op smaak brengen met zout en chilipeper.
Bonenpuree op warme serveerschaal scheppen
Verkruimel de feta.
Hak de peterselie fijn.
Strooi de feta en perterselie over de bonenpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
De puree laat zich heerlijk combineren met tortillachips..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch