GEBAKKEN WOUDBONEN

Gebakken woudbonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram woudbonen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde chilipeper naar smaak
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 4 takjes peterselie fijngehakt
  • olijfolie of zonnebloemolie

Instructies

  • Zet de woudbonen een nacht in de week in een liter water.
  • Kook de bonen gaar.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie
  • Bak de ui en de knoflook gedurende 3 minuten zachtjes in de olie.
  • Doe de woudbonen erdoor
  • Pureer het geheel met pureestamper of staafmixer.
  • Voeg zoveel water toe als nodig is om er een smeuige puree van te maken.
  • Verwarm deze puree al omscheppend.
  • Pittig op smaak brengen met zout en chilipeper.
  • Bonenpuree op warme serveerschaal scheppen
  • Verkruimel de feta.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Strooi de feta en perterselie over de bonenpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

De puree laat zich heerlijk combineren met tortillachips..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Friesland / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch