Gebakken zalmfilet met kruidige tomatensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Queens zalmfilets diepvries, ontdooid
  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 tomaten
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) tarwebloem
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 dl tuinkruidenbouillon van een tablet
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 kuipje Boursin Cuisine tomaat & Mediterrane kruiden
  • 2 eetlepel(s) basilicum geknipt

Instructies

  • Dep de zalm met keukenpapier droog.
  • Druppel het citroensap over de zalm en laat hem 15 minuten liggen.
  • Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Dep de zalm droog en wrijf hem in met peper en zout naar smaak.
  • Wentel de zalm door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
  • Verhit de boter met de olie en bak de vis aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Schenk de bouillon in de pan en pers de knoflook er boven uit.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de Boursin Cuisine toe en breng nogmaals aan de kook.
  • Laat de saus ± 4 minuten zachtjes koken.
  • Doe de saus over in een hoge kom en klop hem met een staafmixer tot een schuimige saus.
  • Warm de saus met de tomatenblokjes kort door en roer het basilicum erdoor.
  • Serveer de vis met de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Wijn licht terugkoelen serveertemperatuur op ± 16 C.

Wijnadvies:

Domaine la Muscadiere Côtes du Rhône
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zalm