Gebraden konijn met saus á la Talpag

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • konijn
  • spekreepjes
  • boter
  • Peper
  • zout
  • ½ lepel bloem
  • knoflook
  • sjalotten
  • wijn

Instructies

  • Verwijder de lever uit het konijn en houd die apart.
  • Lardeer een konijn met kleine spekreepjes en doe er boter over.
  • Peper en zout het konijn en braad het in de oven.
  • Overgiet het van tijd tot tijd met het braadvocht.
  • Dien het op met de saus.
  • Smelt voor de saus spek uit en laat er ½ lepel bloem in bruinen.
  • Leg er look en sjalotten in, bevochtig met wijn en strooi er zout en peper bij.
  • Rooster de ter zijde gelegde konijnenlever, vermorzel die en voeg ze bij de saus.
  • Zet de saus voor het serveren op het vuur met boter en voeg er de jeugd van het konijn bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

De saus moet sterk naar kruiden smaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België