Gefrituurde vis
Ingrediënten
- tempurameel tempura battermix, toko
- 2 pijlinktvissen in ringetjes
- 300 gram garnalen gepelde grote
- 12 verse ansjovis opengesneden of kleine sardientjes
Instructies
- Maak tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie tot ± 180°c.
- Haal de vissoorten eerst door het tempurabeslag en frituur ze daarna 2-3 minuten in de hete olie.
- Serveer de gefrituurde vissoorten met knoflookmayonaise of met een kruidige groene mayonaise.
Knoflookmayonaise
- Meng 200 gr mayonaise met 4 geperste teentjes knoflook, zout, peper en 1-2 theelepels citroensap.
Groene mayonaise
- Meng 200 gr mayonaise met 4 fijngehakte ansjovisfilets, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, ½ theelepel fijngesneden tijmblaadjes, zout en peper.