Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs

Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 2 plakjes achterham
  • 10 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 15 cl crème fraîche
  • 100 gram geraspte gruyère
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
  • Vouw ze dubbel.
  • Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
  • Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • Dek af met een stukje aluminiumfolie.
  • Verhit de oven voor op 200°c
  • Gooi het vet uit de pan weg.
  • Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
  • Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
  • Roer dit goed door elkaar.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
  • Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
  • Strooi hier de 2 soorten kaas over.
  • Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een pasta naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk