Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kalfsschnitzels
- 2 plakjes achterham
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 15 cl crème fraîche
- 100 gram geraspte gruyère
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 klontje boter
- zout peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
- Vouw ze dubbel.
- Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
- Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Dek af met een stukje aluminiumfolie.
- Verhit de oven voor op 200°c
- Gooi het vet uit de pan weg.
- Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
- Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
- Roer dit goed door elkaar.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
- Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
- Strooi hier de 2 soorten kaas over.
- Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een pasta naar keuze.