Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
aluminiumfolie
Oven
Ingrediënten
▢
2
kalfsschnitzels
▢
2
plakjes
achterham
▢
10
cl
kalfsfond
▢
5
cl
cognac
▢
15
cl
crème fraîche
▢
100
gram
geraspte gruyère
▢
30
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
olijfolie
▢
1
klontje
boter
▢
zout
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
Vouw ze dubbel.
Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Dek af met een stukje aluminiumfolie.
Verhit de oven voor op 200°c
Gooi het vet uit de pan weg.
Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
Roer dit goed door elkaar.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
Strooi hier de 2 soorten kaas over.
Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een pasta naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk