Gegratineerde kalfsschnitzel

Gegratineerde kalfsschnitzel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels à 140 gr.
  • 4 plakken rauwe ham
  • 160 gram Emmentaler geraspt
  • 40 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • 5 cl cognac
  • 10 cl kalfsfond
  • 10 cl crème fraîche
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Zout en peper de schnitzels.
  • Bak in een koekenpan de schnitzels aan beide kanten aan in een klont boter en een eetlepel olie.
  • Leg de schnitzels in een ovenschaal.
  • Deglaseer de pan met de cognac.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  • Voeg de crème fraîche en de kalfsfond toe.
  • Meng goed met behulp van een vork.
  • Zet het vuur laag en laat een minuut of 7 inkoken.
  • Verdeel de saus over de schnitzels.
  • Leg op elke schnitzel een plak rauwe ham.
  • Bestrooi de schnitzels met de geraspte kaas.
  • Leg er wat klontjes boter op en zet in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Verdeel over de oven en serveer er b.v. haricots-verts en een gekookt aardappeltje bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Kalfsvlees / Vlees