Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 10 g margarine
  • 2 kleine uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 laurierbladen
  • 3 cl azijn
  • 1 kg prei
  • peper
  • zout
  • 500 g aardappel puree
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 200 g geraspte kaas

Instructies

  • Snipper de uien klein.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de uien licht aan.
  • Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
  • Ca. 7 minuten laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
  • Voeg de blikjes tomatenpuree toe, de laurierbladen, azijn en een beetje water.
  • Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen de prei schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje zout beetgaar in ca. 10 minuten
  • Laat uitlekken in het vergiet.
  • Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde prei.
  • Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de laurierbladen.
  • Tot slot de aardappelpuree erover verdelen.
  • Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas.
  • Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten bakken bij 200°c totdat de kaas geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Rundvlees / Vlees