Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 8 kalfsoesters van de bovenbil
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui in dikke schijven gesneden
- 1 vleestomaat in dikke schijven gesneden
- 150 g rucola gewassen
- 4 eetlepel(s) parmezaanse kaas geschaafd
- 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Neem de kalfsoesters een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en grill ze, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen.
- Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
- Grill de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper.
- Vermeng de rucola met de parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de resterende olijfolie.
- Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het slamengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en tomaat.