Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalfsoesters met rucola en parmezaanse kaas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
8
kalfsoesters
van de bovenbil
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
in dikke schijven gesneden
▢
1
vleestomaat
in dikke schijven gesneden
▢
150
g
rucola
gewassen
▢
4
eetlepel(s)
parmezaanse kaas
geschaafd
▢
1
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Neem de kalfsoesters een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en grill ze, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
Grill de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper.
Vermeng de rucola met de parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de resterende olijfolie.
Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het slamengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Kalfsvlees
/
Vlees