Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g kalkoenfilet in gelijke plakken
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- ½ citroen rasp ervan
- 50 g walnoten grof gehakt en geroosterd
- 6 stengels bleekselderij in smalle boogjes
- 1 appels geschild en in blokjes
- 1 sinaasappel in partjes
- 75 g blauwe kaas verbrokkeld (roquefort of danish blue)
voor de dressing
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 1 eetlepel(s) magere yoghurt
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1 eetlepel(s) citroensap
Instructies
- Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie.
- Bestrooi ze rondom met citroenrasp.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan ca 1 minuut.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de bleekselderij met het fruit, noten, kaas en dressing.
- Bak of grill de kalkoen in ca 3 minuten per kant.
- Serveer de salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.
Variatietip: Neem in plaats van blauwe kaas door zachte geitenkaas.
Variatietip: Neem in plaats van blauwe kaas door zachte geitenkaas.