Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) sinaasappelsap met vruchtvlees
- ½ eetlepel(s) ansjovisboter tube
- 100 g roomboter zachte
- 8 groene olijven grofgehakt
- 1 schaaltje kalkoenmedaillons
- 1 eetlepel(s) olie
Instructies
- In kom met vork sinaasappelsap en ansjovisboter door zachte boter prakken.
- Olijven erdoor mengen.
- Kom afdekken met plasticfolie of boter op stuk plasticfolie tot smalle rol vormen en in folie wikkelen.
- Boter in koelkast in 1 uur laten opstijven.
- Grillpan verhitten.
- Kalkoenmedaillons droogdeppen en licht bestrijken met olie.
- Kalkoenmedaillons in 3-4 minuten per kant bruin en gaar grillen.
- Met meloenbolletjessteker bolletjes uit boter maken, of rol boter in plakjes snijden.
- Medaillons over twee borden verdelen en op elk bolletje of plakje boter leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met frites en salade.