Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter

AllerHande december 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) sinaasappelsap met vruchtvlees
  • ½ eetlepel(s) ansjovisboter tube
  • 100 g roomboter zachte
  • 8 groene olijven grofgehakt
  • 1 schaaltje kalkoenmedaillons
  • 1 eetlepel(s) olie

Instructies

  • In kom met vork sinaasappelsap en ansjovisboter door zachte boter prakken.
  • Olijven erdoor mengen.
  • Kom afdekken met plasticfolie of boter op stuk plasticfolie tot smalle rol vormen en in folie wikkelen.
  • Boter in koelkast in 1 uur laten opstijven.
  • Grillpan verhitten.
  • Kalkoenmedaillons droogdeppen en licht bestrijken met olie.
  • Kalkoenmedaillons in 3-4 minuten per kant bruin en gaar grillen.
  • Met meloenbolletjessteker bolletjes uit boter maken, of rol boter in plakjes snijden.
  • Medaillons over twee borden verdelen en op elk bolletje of plakje boter leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met frites en salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Boters / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen