Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 16 lamskoteletjes
- 8 tortelonni gigante
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
- 40 g roomboter
- 400 g lamszwezerik geblancheerde en schoongemaakte
- 100 g zeekraal
- 1 dl witte wijn
- 3 dl lamsfond
- 3 dl koksroom
- 3 pomodori tomaten
- 100 g lamsoren groenten
- 1 bosje basilicum
- 2 bol mozzarella
- olijfolie
Instructies
- Grill de koteletjes kort aan beide zijden met een mooi streepjes effect.
- Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
- Kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.
- Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot licht bruin en bak halverwege de zeekraal mee.
- Haal de zwezerik en zeekraal uit de pan.
- Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.
- Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter kort stoven.
- Pluk de blaadjes basilicum.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Zet 4 roestvrij stalen ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.
- Vul de ringen om en om met mozzarella, tomaat, basilicum, zwezerik en lamsoren.
- Let erop dat de bovenste laag bestaat uit mozzarella.
- Bestrooi elke laag met peper en zout en een paar druppels olijfolie.
- Verwarm het grillelement in de oven voor en zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.
- Zet het mozzarellataartje op het midden van voorverwarmde borden.
- Leg de lamskoteletjes eromheen.
- Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.