Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grill
- magnetron
Ingrediënten
- 600 gram Zonnevisfilet
- 160 gram Pasta rood
- 18 Venusschelpen
- 0,5 liter visfond
- 4 draadjes Saffraan
- 1 deciliter Noilly prat
- 1 deciliter Slagroom
- 1 theelepel Kip bouillonpoeder
- 4 takjes Kervel
- 4 slagen Pepermolen zwart
- 1 eetlepel Beurre Maniere Mengsel van bloem en roomboter
- 5 Partje citroen
Instructies
- Kook de pasta en spoel koud en zet weg in 4 vormpjes waar je ze later weer in kunt opwarmen in de magnetron dek de pasta wel even af met plastic.
- Zet de visfond op samen met de Noilly prat, slagroom, kipbouillonpoeder en Saffraan laatzachtjes koken en bindt af met de beure maniere en laat even gaarkoken.
- Plaats de venussschelpjes in de saus en laat lekker zachtjes opentrekken afsmaken met een partje citroen en proef op peper en zout houdt de saus op temperatuur.
- Plaats de zonnevisfilet op een bord en dep droog, smeer in met olijfolie en een beetje zout en indien gewenst wat verse tuinkruiden
- Maak de grill of grillpan/plaat heet en smeer in met een beetje olie.
- Zet de pasta in de magnetron en laat 2 minuten verwarmen
- Zet vier borden klaar
- Leg de vis op de grill
- Haal de warme pasta uit de magnetron en plaats in het midden van ieder bord een portie omlijst met de saus met venusschelpen draai de vis een keer om wanneer ze gaar zijn bovenop de pasta plaatsen en garneren met de takjes kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een kind kan de was en Bon a Petit.