Gehaktballen met pesto en zonnebloempitten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 50 gram bakboter
  • 3 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pesto basilicumsaus
  • 4 eetlepels geraspte Pardano-kaas
  • 150 gram kleine witte champignons
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Druk het gehakt in een diep bord uiteen.
  • Wrijf de beschuiten fijn en klop het ei los.
  • Voeg dit met zout, zwarte peper, de zonnebloempitten, pesto en Pardano-kaas aan het gehakt toe en prak alles met een vork door elkaar.
  • Draai van het mengsel 8-12 gehaktballetjes, zet die 1 uur afgedekt in de koelkast en bak ze in de hete bakboter op hoog vuur rondom bruin.
  • Halveer de champignons, snijd het uitje in dunne partjes en schep ze bij de gehaktballen.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en bak alles 4 minuten.
  • Voeg dan 1/4 liter bouillon en de wijnazijn toe en laat het geheel 20 minuten stoven.
  • Kneed de bloem en de boter tot een deegje, verkruimel dit in de saus en laat binden.
  • Lekker met lintmacaroni (omgeschept met wat boter) en verse groente.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië