Gehaktballetjes met tzatziki
AllerHande april 2002
Ingrediënten
Instructies
- Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen.
- Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden.
- Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan.
- Intussen pistachenoten pellen.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken.
- Munt fijnhakken.
- In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper.
- Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen.
- Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen.
- Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren.
- Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.
- In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.