Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gehaktballetjes pangang met Chinese uienmie-Receptenplein.nl

Gehaktballetjes pangang met Chinese uienmie

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Meng het gehakt met een scheutje ketjap, de peper en 2 eetlepels gebakken uitjes.
  • Maak er kleine balletjes van.
  • Was en snijd de bleekselderijstengels in smalle repen van ca. 5 cm lengte.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de bleekselderij toe en wok 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Meng de mie met lente-uitjes, de rest van de gebakken uitjes en sambal naar smaak.
  • Verdeel de mie over de borden en schep de gehaktballetjes met bleekselderij en babi pangangsaus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er lekker frisse Conimex Atjar Tjampoer bij.

Variatietip:

Voor dit gerecht kun je de bleekselderij vervangen door worteltjes.
Met de uitjes en sambal kun je aan de mie ook nog versgehakte koriander toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vlees