Gehaktballetjes Romanoff

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ei
  • peper zout
  • 1 eetlepel mierikswortelrelish
  • 4 eetlepels cornflakes
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 5 eetlepels zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de olie in een koekepan en fruit de stukjes ui hierin glazig.
  • Laat ze op keukenpapier even uitlekken.
  • Verkruimel de cornflakes.
  • Vermeng in een kom het gehakt met de stukjes ui, het ei, de mierikswortelrelish,de cornflakes, peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
  • Temper de oven tot 150 °C.
  • Leg de gehaktballetjes in een ingevette vuurvaste schaal en zet die 30 minuten in het midden van de oven.
  • Wrijf de gepelde tomaten door een zeef.
  • Verhit de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en fruit die, al roerend een paar minuten.
  • Voeg de tomaten en de zure room toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Neem na 30 minuten de schaal uit de oven, giet de saus erover en zet de schaal nog 20 minuten in de oven.
  • Serveer er rijst of macaroni met doperwten bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Rusland