Gehaktspiesen met Turkse yoghurtsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 3 fijngesnipperde sjalotjes
  • zout peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 beschuit
  • 3 eetlepels olie
  • 2 ansjovis blik
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 takjes kervel

Instructies

  • Doe het gehakt, de eidooier, de helft van de sjalotjes, zout en peper in een kom.
  • Pers er 1 teentje knoflook boven uit, wrijf de beschuiten erboven fijn, meng alles goed door elkaar en vorm er 24 balletjes van.
  • Steek de balletjes aan 8 satéprikkers.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktspiesjes in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Keer ze af en toe.
  • Hak intussen de ansjovisfilets en de kappertjes heel fijn.
  • Roer de rest van de sjalotjes, de ansjovis, de kappertjes, de mayonaise en peper door de yoghurt, knip er 2 takjes kervel boven fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met een takje kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije