Gekruid rundvlees met yoghurt
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees in dobbelstenen zo mager mogelijk
- 1½ dl volle yoghurt
- 2 eetlepels boter
- 2 theelepel zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel pimentpoeder
- 1 eetlepel gemberwortel geraspte verse
- 1 eetlepel garam masala kerriemengsel, toko of zelf samengesteld
- 2 eetlepels korianderblaadjes fijngehakte verse
- 2 tomaten in schijfjes
- 2 lente-uien in dunne ringen
Instructies
- Meng in een pan de yoghurt, boter, zout, gemberpoeder, pimentpoeder en
- gemberwortel goed door elkaar en schep de blokjes vlees erdoor.
- Stoof het vlees op zacht vuur in 2-2½ uur goed gaar.
- Voeg, als er te veel vocht verdampt, af en toe ½ kop water toe.
- Roer de garam masala erdoor en stoof het Vlees nog +- 10 minuten.
- Schep de tomaten en lente-ui erdoor en warm alles goed door.
- Strooi er, voor het serveren verse koriander over.
- Serveer het gekruide rundvlees met kerrie-uien, rijst en chapatti's.
Kerrie-uien:
- Bak 3 in dunne ringen gesneden grote uien in 2 eetlepels boter.
- Roer er 1¼ theelepel paprikapoeder, kardemom, gemalen kruidnagel, gemalen kaneel en kerrie door.
- Doe er een scheutje water bij en laat +- 30 minuten zacht bakken.
Chapatti's, krokante bloemwafels, zijn eenvoudig te maken.
- Meng 2 kopjes bloem, ½ theelepel zout en ¾ kopje water. Kneed dit in 5 minuten tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rusten.
- Verdeel deeg in 12 porties en rol deze met een deegroller heel dun uit.
- In een ingevette koekenpan aan beide zijden snellichtbruin en krokant bakken, tot er blaasjes op het deeg verschijnen.
Een variatie hierop zijn de komijn- en chilibroodjes.
- Meng 1 kop volkorenbloem, 1/2 kop witte bloem, 1/2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnzaadjes en +- 1/2 kop warm water en kneed dit tot stevig deeg. Verdeel het in 12 stukken en rol die uit tot hele dunne ronde wafeltjes.
- Frituur de wafeltjes in olie tot ze krokant zijn.